torsdag 23 april 2015

Köksträdgården - kirskålkullen

I köksträdgården  ingår det en kirskålkulle. Ogräs tänker en del. Mat tänker  andra. För mig är det en självklarhet  att den har sin plats i köksträdgården. En av de  tidigaste ätliga växtligheterna och ett tecken  på att nu är allt på gång, våren är här och sommaren  närmar  sig. Det bästa är ändå  att den är enkel att odla,  den sköter sig bra själv.
Det är nyttigt också.

Näringsinnehåll på kirskål :
56 mg C-vitamin/100g
24,8 gram Glukos/fruktos/100g
3,3 gram Sackaros/100g
8,9 gram stärkelse/100g
37 gram totala kolhydrater/100g
22,49 gram protein/100g

Ur "Vilda växter som mat och medicin" av Stefan Källman

Idag smörstekte  jag den ihop med vitlök , salt och peppar. Mycket uppskattat av mig och barnen.
Vi brukar även göra paj av den och ha den i nässelrätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar