I köksträdgården ingår det en kirskålkulle. Ogräs tänker en del. Mat tänker andra. För mig är det en självklarhet att den har sin plats i köksträdgården. En av de tidigaste ätliga växtligheterna och ett tecken på att nu är allt på gång, våren är här och sommaren närmar sig. Det bästa är ändå att den är enkel att odla, den sköter sig bra själv.
Det är nyttigt också.
Näringsinnehåll på kirskål :
56 mg C-vitamin/100g
24,8 gram Glukos/fruktos/100g
3,3 gram Sackaros/100g
8,9 gram stärkelse/100g
37 gram totala kolhydrater/100g
22,49 gram protein/100g
Ur "Vilda växter som mat och medicin" av Stefan Källman
Idag smörstekte jag den ihop med vitlök , salt och peppar. Mycket uppskattat av mig och barnen.
Vi brukar även göra paj av den och ha den i nässelrätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar