Translate

måndag 22 juni 2015

Chokladbollar fast lite nyttigare.

Eftersom jag har ett av barnen som är extremt känslig för socker så blir det att man letar alternativ till godis. Dessutom är det skönt att veta vad man stoppar i sig själv och barnen.
Detta är en av godisarna vi gjort.  Gott och maffigt.  Det krävs inte mycket för att godissuget är som bortblåst.

Så här gör du : 


1 dl torkade fikon
1 dl torkade plommon
1 dl solrosfrön
2 dl cashewnötter
1/2 dl kallt kaffe
1 dl vatten
1 msk vanilj
3 msk kakao
1 msk kokosolja
(Jag har även i en skvätt maskrossirap )

Mixa samman allt. Tillsätt mer vatten om det blir för torrt.

Havregryn rörs sedan i tills smeten har kokosbollskoncistens.

Rulla bollar och rulla dem i kokosflingor eller kakao. Med kakaon blir de väldigt mörka i smaken medans de med kokos är mer barnvänliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar