Translate

tisdag 14 april 2015

Köksträdgården, gamla kompostnät blir stängsel.

Denna helg har vi arbetat lite tillsammans på köksträdgården. Bland annat har vi sågat oss en bänk .
Planen var att få upp stängsel kring där vi ska odlingslotter upp mot skogen.
Eftersom vi köpt ett gammalt litet lantbruk så finns det mycket saker efter tidigare ägare att rota bland. Vi har hittat kompostgaller, spetsade störer och en rulle fårnät. Mycket material har vi tur att finna här, man kan också passa på att fråga om man kan ta sådant andra ska slänga. Så än så länge har det inte kostat någonting.

Även barnen kan hjälpa till i arbetet med köksträdgården.


 Störerna vi hittade var väldig långa och spetsade i båda ändar. Vi väljer att dela på dem så vi får kortare och fler. Här hjälper mellersta barnet till att såga itu dem.
Störerna är på plats och landen är uppgrävda.
Marken var lättgrävd så vi lyfte av gräs och mosslagret som var där. Det var mycket lättare och brukligare mark på dessa ställen jämfört med min första täckodlingsland där det var omöjligt att gräva.
Störerna pålades ner i marken runt om. Vi måste hägna in i skydd för rådjuren som vandrar över gården och inte avskräcks av hundarna. 
Gammalt kompostgaller blir till staket.
Detta avlånga land blev inhägnat med gamla kompostgaller. 
Mossan hamnar kring bärbuskarna.
Gräs och mossbitarna vi drog upp har jag placerat ut kring krusbär och röda vinbärsbuskarna. Det binder ihop trädgården med övergången upp i skogen bättre.
Jag brukar göra så, flytta runt på gräsmattan och lägga den där jag vill ha den istället. Jag tycker som sagt inte om att behöva slänga något. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar